Prvi susret 14. kola talijanske Serije A u petak navečer igraju Genoa i Milan. Lanjski prvak Italije, Milan, u potpunosti se oporavio i vratio u konkurenciju nakon vrlo slabog starta sezone: strateg Rossonera Allegri negdje još krajem rujna je najavio da su listopad i studeni vrlo važni mjeseci za Milan - rečeno, učinjeno... Od početka listopada Milan nije izgubio niti jednu utakmicu u prvenstvu, a jedini poraz stigao ih je od ipak puno jače Barcelone. Milanezi trenutno drže drugu poziciju s dva boda zaostatka za Juventusom i čini se da će upravo ta dva kluba odlučivati o naslovu prvaka Italije.

Genoa posljednjih nekoliko sezona igra pristojno i prosječno što znači da se nalaze na dovoljnoj distanci od opasne zone i predaleko od 'eurozone' i nekog većeg uspjeha. Prošle sezone u Seriji A igrala je i Sampdoria, gradski rival Genoe, a njihove međusobne utakmice bile su daleko najvažniji događaji za Genou u sezoni jer je rivalitet između navedenih klubova upravo strašan... Pred kraj prošle sezone Genoa je pobijedila Sampdoriju i tako joj 'nasapunala dasku' te ju na neki način poslala u Seriju B, ali i sama sebi uskratila 'derbi ispod Lanterne'....

Posljednje tri sezone Genoa na svom terenu nije izgubila od Milana što sasvim slučajno koincidira s pojačanim poslovnim odnosima ova dva kluba; dijelili su pravo i vlasništvo nad nekoliko igrača od kojih je najpoznatiji Kevin-Princ Boateng... Prošle sezone Genoa je otkinula bod budućem prvaku na svom terenu, a kako će završiti prvi ovosezonski susret, pogledajte na kanalu Arena 3.