U petom kolu skupine E nogometne Eurolige sastaju se engleski Stoke i ukrajinski Dinamo iz Kijeva. Situacija u skupini je jasna; Stoke prolazi u drugi krug natjecanja, ako ne izgubi ovaj susret, a Dinamo gotovo sigurno ispada ako ne pobijedi. Takvi odnosi na tablici idu na ruku Englezima jer ako je Stoke u nečemu dobar onda je to igra na kontre i polukontre, a njihova čvrsta i fizički moćna obrana može se nositi s Ukrajincima.

Dinamo iz Kijeva ima vrlo dobru momčad i ove sezone su konkurentni Šahtaru u ukrajinskoj ligi, no u Euroligi su svoju situaciju zakomplicirali u prva dva kola kada su upisali dva remija; protiv Stoka i Maccabi Tel Aviva. Ukoliko ne uspije pobijediti Stoke, Dinamo će imati samo teoretsku šansu za prolazak i ovisit će o drugim rezultatima, konkretno o ishodu susreta Maccabia i Bešiktaša (poraz turskog sastava ostavio bi šansu Ukrajincima).

Dinamo Kijev mora napasti i pokušati uzeti tri boda, a Stoke se mora obraniti da bi prošao u drugi krug - takve okolnosti nam garantiraju uzbudljivu utakmicu koju možete pratiti na kanalu HRT 2.