Navigation Content

Sve njegove žene

Sve njegove žene

Dr. T and the Women

Satira Roberta Altmana s Richardom Gereom u ulozi ginekologa za otmjene dame, koji je i u privatnom životu okružen ženama

INFO

Redatelj Robert Altman

Glumci Richard Gere, Farrah Fawcett, Helen Hunt, Kate Hudson, Lee Grant, Laura Dern, Liv Tyler

Sažetak

Dr. Sullivan Travis (Richard Gere) ugledni je ginekolog iz Dallasa, čija je ordinacija stalno pretrpana pacijenticama, pripadnicama imućnijeg društvenog sloja.

Osim na poslu, Travis, kojega svi zovu doktor T, okružen je ženama i u privatnom žitovu - luckastom suprugom Kare (Farrah Fawcett), kćerima Dee (Kate Hudson), koja se uskoro treba udati, i teorijama urota opsjednutom Connie (Tara Reid), te šogoricom Peggy (Laura Dern), koja im se nedavno doselila s djecom.

Mirni i staloženi Travis polako počinje ispuštati konce iz ruku nakon što se Kate iz čista mira skine do gola u jednom trgovačkom centru i završi u duševnoj bolnici. No to je samo početak njegovih problema sa suprotnim spolom. Naime, osim brojnih pacijentica koje zakazuju preglede češće no što je potrebno, u doktora je zaljubljena i njegova glavna sestra Carolyn (Shelley Long).

Travis se opušta jedino u lovu i igranjem golfa. Potonje mu donosi poznanstvo sa šarmantnom Bree Davis (Helen Hunt), s kojom ubrzo ostvari romansu. Pravi kaos nastane nakon što Connie priopći tatici da je Dee lezbijka...

Film preminulog američkog klasika Roberta Altmana ('Nashville', 'Kratki rezovi', 'Igrač', 'Gosford Park', 'Kockar i bludnica') još je jedno od njegovih iznimnih ostvarenja. To je sjajan film kojim se Altman iznova potvrdio kao jedan od najvećih filmaša posljednjih 40 godina.

Film imponira slojevitim karakterima, briljantnim dijalozima, minuciozno režiranim sekvencama, te poput svih ostalih Altmanovih filmova, iznimnim glumačkim ostvarenjima.

Uloga ginekologa jedna je od najboljih u karijeri slavnoga Richarda Gerea ('Zgodna žena', 'Oficir i džentlmen', 'Odbjegla nevjesta'), sjajne uloge ostvarili su i oskarovka Helen Hunt ('Gore ne može'), Farrah Fawcett ('Charliejevi anđeli'), Laura Dern ('Plavi baršun'), Tara Reid ('Američka pita'), Kate Hudson ('Korak do slave', 'Kako izgubiti dečka u 10 dana') i Shelley Long ('Kafić Uzdravlje').

Vrijedi istaknuti da je izvrsnu filmsku glazbu napisao ugledni teksaški kantautor Lyle Lovett.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...