Ovoga vikenda igra se petnaesto kolo poljske nogometne lige što znači da je sezona došla do svoje polovice. Na prvom mjestu je Slask iz Wroclawa, na drugom Legia iz Warszawe, treći je Ruch iz Chorzowa, a zatim slijede Lech iz Poznana, Polonia i Wisla. U dosadašnjem dijelu prvenstva najviše su pokazali upravo Slask i Legia i oni će po svemu sudeći voditi borbu za naslov prvaka, a Ruch iz Chorzowa pokušati će obraniti treće mjesto koje donosi kvalifikacije za Euroligu.

U zadnjoj utakmici petnaestog kola Ruch gostuje u Gdansku kod Lechie koja je u četrnaest kola osvojila četrnaest bodova. Sastav iz Gdanska trenutno je najneefikasnija momčad lige; do sada su postigli samo šest pogodaka što znači da u prosjeku postižu manje od pola gola po utakmici. Lechia je zadnju domaću pobjedu upisala početkom rujna i nije za očekivati da će protiv Rucha uzeti tri boda, no bod bi mogli osvojiti. Ruch je ove sezone u prvenstvu samo jednom odigrao neriješeno, a kako Lechia unatoč slabim igrama još nije izgubila domaći susret, statistka kaže da je najvjerojatniji ishod ovog susreta kladioničarskim riječnikom rečeno ' X2 ' tj. Ruch neće izgubiti.

Treba dodati da za Ruch iz Chorzowa igraju i dva hrvatska igrača i to u obrani Luka Vučko, a u napadu Josip Tadić koji se još nije upisao u strijelce poljskog kluba....

Utakmicu Lechie i Rucha pogledajte na kanalu Eurosport 2.