Posljednji susret jedanaestog kola portugalske nogometne lige odigrat će ovoga ponedjeljka Guimaraes i Setubal. Iako se po vrijednosti i kvaliteti podosta razlikuju ova dva sastava trenutno su susjedi na tablici portugalske lige, s tim da siromašniji Setubal ima za sada bolji učinak. Vitoria Guimaraes je ove sezone igrala kvalifikacije za plasman u Euroligu, no nakon što su prošli danski Mitdjylland, ispali su od ipak jačeg Atletica iz Madrida. Tada su kola Guimaraesa pošla nizbrdo i u prvih osam kola sakupili su samo četiri boda što je krajnje loš rezultat za sastav s europskim ambicijama. Ipak, u posljednje vrijeme se bude, a u posljednja dva kola upisali su pobjede te se pomaknuli s dna tablice. Susret sa Setubalom vrlo je važan za Vitoriu zbog kontinuiteta dobrih igara, a i pobjedom preskaču Setubal te se vraćaju u gornju polovicu tablice kamo i pripadaju.

Glavni igrač Guimaraesa je Pedro Mendes koji je u karijeri igrao za Porto, Rangers, Tottenham, Portsmouth te Sporting iz Lisabona, a od ove sezone je član Vitorie. Mendes je već u zrelim nogometnim godinama (32), no još uvijek je na cijeni, a njegova vrijednost prema Transfermarktu je oko 6 milijuna eura.

Setubal već nekoliko sezona završava u donjoj polovici tablice i nerijetko se bori za ostanak u ligi, a takav scenarij mogao bi im se ponoviti i ove sezone. Vitoria je kvalitetnija momčad i čini se da hvata formu što znači samo jedno; bodovi ostaju u Guimaraesu. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub.