Navigation Content
Sabrina

Sabrina

Bogata obitelj, za koju kao vozač radi njezin otac, šalje Sabrinu u Pariz, u redakciju časopisa Vogue. Nakon nekog vremena ona se vraća kući u velikom stilu. Nekada samozatajna djevojka, novim izgledom i manirama zapinje mnogima za oko. U priču će se uplesti i milijunski posao, koji bi mogao stati na put ljubavi

INFO

RedateljSydney Pollack

GlumciJulia Ormond, Nancy Marchand, Harrison Ford, Greg Kinnear

Sažetak

Sabrina Fairchild (Julia Ormond) povučena je i tiha kćer privatnog vozača imućne obitelji Larrabee s Long Islanda. Vlasnici su telekomunikacijske tvrtke čija se vrijednost procjenjuje na stotine milijuna dolara, a vodi je prodorna Maude Larrabee (Nancy Marchand).

Maude ima dvojicu sinova - starijeg i povučenog Linusa (Harrison Ford), koji vodi tvrtku, i mlađeg Davida (Greg Kinnear), u kojeg je Sabrina nesretno zaljubljena. Linus je cijeli život podredio tvrtki, dok njegov mlađi brat David nije proveo niti dana radeći. Njegova glavna životna zanimacija su djevojke, mnogo djevojaka.

Sabrina je fascinirana Davidom i njegovim načinom života, dok nju David gleda kao neukusno odjevenu kćer vozača. Linusova i Davidova majka Maude sređuje Sabrini odlazak u Pariz, gdje će raditi u prestižnom časopisu Vogue.

Sabrina se nakon dvije godine vrati kući, upravo kad Linus pregovara o udruživanju svoje tvrtke s tvrtkom Patricka Tysona (Richard Crenna). Kako bi pregovori bili što čvršći, Linus pokušava svog mlađeg brata oženiti Patrickovom kćerkom Elizabeth. Međutim, naočiti David napokon primijeti Sabrinu i zaljubi se u nju.


Hollywoodski velikan Billy Wilder 1954. režirao je jednu od svojih ponajboljih romantičnih komedija u karijeri - 'Sabrinu', izvrsnu studiju američkog društva razmetljivih milijunaša i njihovih skromnih slugu. Film je nastao kao prilagodba popularnog kazališnog komada Samuela Taylora, a u glavnim su ulogama briljirali Audrey Hepburn, kao vozačeva kći Sabrina, te Humphrey Bogart i William Holden kao stariji (Linus) i mlađi (David).

Oskarovac Sydney Pollack odlučio se za režiju prepravka Wilderovog klasika imajući pred sobom poprilično težak zadatak osuvremenjivanja ovog izvrsnog filma i pronalaženja dovoljno atraktivnih glumačkih imena koja će barem donekle parirati nezaboravnom hollywoodskom trojcu iz izvornika.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...