Unatoč pisanjima svih španjolskih i domaćih medija o sramotnoj igri koju je Dinamo pokazao na gostovanju u Madridu, trener Modrih Jurčić inzistira da je ovosezonski nastup Dinama u Madridu te u ostalim utakmicama Lige prvaka pozitivno iskustvo za Dinamo, iskustvo iz kojeg treba izvući prave poučke. Koliko god takve izjave lijepo zazvučale te uspjele zamagliti situaciju i uspostaviti optimističniju atmosferu oko zagrebačkog Dinama, svaki pravi navijač Modrih teško će prijeći preko činjenice da Dinamo u europskim utakmicama izgleda kao razbijena vojska, a još teže prihvatiti Jurčićevu tezu da 'moramo biti sretni kada u LP-u prijeđemo centar'. Dinamo ima solidan sastav, no loše je vođen - to znaju već i vrapci na grani, a navijačima Modrih ostat će u sjećanju trenutak kada Dinamo u devetoj minuti prima treći gol od Reala, a Jurčić od svog asistenta traži blok te na papir zapisuje neku genijalnu taktičku ideju koja će preokrenuti tijek susreta. Režiser prijenosa u tom trenutku imao je smisla za humor te je kameru ostavio nekoliko trenutaka fiksiranu na licu Dinamovog trenera...

No bila Liga prvaka pozitivno iskustvo ili ne, izvjesna suma novaca sjela je na računa zagrebačkog kluba, navijači su imali prilike vidjeti zaista sjajne europske sastave, a Dinamo se polako vraća u kolotečinu domaće lige. U 16. kolu Modri gostuju kod Intera u Zaprešiću gdje će pokušati bar donekle isprati 'šesticu' s lica i vratiti se na pobjedničke staze. Borba za naslov zapravo je već završila jer Dinamo ima deset bodova prednosti ispred Hajduka koje će teško prokockati, a osim toga Bili su ove sezone ponovo slabi i realno po kvaliteti nisu ni blizu Dinamu.

Momčad iz Zaprešića vodi Ilija Lončarević i radi to dobro; kao i prošle sezone, Inter igra vrlo solidan nogomet i nalazi se u gornjem dijelu tablice. Ako se uzmu u obzir vrlo skromne materijalne i ine okolnosti, te mladost sastava iz Zaprešića, jasno je da su rezultati Intera zapravo iznad njihovih realnih mogućnosti, a veliki dio zasluga treba pripasti njihovom brkatom treneru. Inter je u prošlom kolu neočekivano izgubio od Varaždina i tako kompromitirao svoju poziciju, no ako protiv Dinama odigraju pametno kao protiv Hajduka prije nekoliko kola možda bi mogli i iznenaditi Modre.

Susret Intera i Dinama pogledajte na kanalu Arena 2.