Navigation Content

Legenda o Svetom koplju

Legenda o Svetom koplju

Legend of the Holy Spear

Koje bi od tri koplja moglo biti ono koje je u Krista zabio rimski vojnik za vrijeme razapinjanja?

INFO

Sažetak

Kada je prije 2000 godina Krist razapet, rimski stražar zabio je koplje u Kristovo tijelo da provjeri je li još živ. U tom trenutku ostvario se glavni princip kršćanske vjere: Isus je mrtav te je on sada u mogućnosti uskrsnuti. Koplje kojim je proboden, postalo je snažna vjerska relikvija.

Što se dogodilo s kopljem nakon toga, mješavina je mita, poluistine i činjenice. Kako bi se stvar još dodatno zakomplicirala, danas postoje tri koplja za koja se tvrdi da su Sveto koplje.

U dokumentarcu 'Legenda o Svetom koplju' pratimo dvojicu istraživača koji pokušavaju otkriti je li i jedno od ta tri koplja bilo na mjestu Kristovog raspeća. Temeljitim proučavanjem svakog od njih i pažljivim analiziranjem priča i legendi vezanih uz njih, istraživači će otkriti neke iznenađujuće tragove o njihovom podrijetlu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...