Navigation Content

Istočno od Bukurešta?

Istočno od Bukurešta?

A fost sau n-a fost?

Šesnaest godina je prošlo od rumunjske revolucije i u mali gradić Božić samo što nije došao

INFO

RedateljCorneliu Porumboiu

GlumciMircea Andreescu, Teodor Corban, Ion Sapdaru, Mirela Cioaba, Luminita Gheorghiu, Cristina Ciofu

Sažetak

Više od desetljeća nakon rumunjske revolucije vlasnik male TV postaje Virgil Jderescu (Teodor Corban) poziva u svoj studio umirovljenog povjesničara Piscocija (Mircea Andreescu), osamljenika koji zbog male mirovine radi kao Djed Božićnjak, te Manesca (Ion Sapdaru), prezaduženog alkoholičara, ne bi li u emisiji uživo prodiskutirali prirodu revolucije te ustanovili je li se ona uistinu odrazila u njihovom mjestu Valsuiuju.

Rasprava će biti vrlo zanimljiva, čak mjestimično žučna, a bit će prekidana telefonskim pozivima gledatelja...

 

Dojmljiv film rumunjskoga filmaša Corneliuja Porumboiuja (inače redatelja poznatog rumunjskog filma 'Policist, Adjectiv') koji na osebujan način svjedoči o jednom prijelomnom trenutku te zemlje, naime, revoluciji iz 1989. godine, kada je svrgnut Ceausescu.

Film je osvojio nagradu za najboljeg debitanta na Filmskom festivalu u Cannesu, a na Zagreb Film Festivalu osvojio je posebno priznanje žirija.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...