Pobjedom Borussije iz Dortmunda nad Bayernom u prošlom kolu Bundesliga se ponovo otvorila, a sva predviđanja kako će Bavarci ove sezone dominantno protutnjati ligom pala su u vodu. Bayern je i dalje klub s najkvalitetnijim pojedincima, no utakmice dobivaju timovi, barem u Njemačkoj...

Dobri rezultati Bayerna i ostalih njemačkih klubova posljednjih nekoliko sezona u Ligi prvaka rezultirali su četvrtim njemačkim predstavnikom u LP-u, pa će se zbog toga ova sezona Bundeslige biti još zanimljivija. Jedan od sastava koji s pravom računa na mjesto u LP-u je Werder iz Bremena, a ni njegov suparnik u 14. kolu, Stuttgart, nije manjih ambicija. Trenutno se Werder nalazi na petom mjestu s dva boda više od šestog Stuttgarta i dva boda manje od četvrtog Schalkea. Sastav iz Bremena je prošlu sezonu odigrao za brzi zaborav i čak se u jednom trenutku sezone nalazio u zoni ispadanja, no treba reći da su imali velikih problema s ozljedama. Ni ove sezone situacija nije bolja što se tiče zdravstvenog stanja i fizičke spreme igrača - sedam igrača je ozlijeđeno, a još dvojica su kartonirana. Thomas Schaaf je na klupi Werdera od 1999. godine, a do početka njegovog rada u Bremenu 'athletic supervisor' sastava je Klaus Allofs. Možda bi Schaaf i Allofs trebali preispitati svoje metode i oblikovati vježbe tako da ne ostavljaju zdravstvene posljedice na sastavu.

Werder nije slavio protiv Stuttgarta posljednje dvije sezone, a posljednje dvije utakmice na svom Wesser stadionu odigrali su neriješeno sa 'Švabama'. U prošlom kolu Werder je stradao na gostovanju kod, ove sezone nevjerojatne, Borusije iz Monchengladbacha, bilo je 5-0 za domaći sastav. Prije pauze zbog utakmica reprezentacija Werder je igrao dobro, a hoće li se uspjeti vratiti u pobjedonosnu formu već u utakmici protiv Stuttgarta, pogledajte na kanalu Eurosport 2.