Nakon jedanaest odigranih kola na vrhu talijanske Serije A sjedi Juventus s jednakim brojem bodova kao i Lazio, no s jednom odigranom utakmicom manje. Juve je upisao šest pobjeda i čak četiri remija, no u ovom trenutku i takav rezultat  dovoljan je za vrh talijanske lige. Na trećem mjestu je Milan s bodom manje od vodećeg dvojca, a četvrti je trenutno Udinese s četiri boda prednosti ispred pete Rome.

Prvu utakmicu trinaestog kola Serije A odigrat će na stadionu Friuli Udinese i Roma. Oba sastava u zadnje vrijeme igraju po principu toplo-hladno; Udinese je u zadnjih sedam susreta redovito dobivao kod kuće i gubio u gostima, a Roma je nakon dva poraza upisala dvije pobjede i u Udinama će tražiti nastavak pozitivne serije i priključak vodećim sastavima lige.

Udinese je zadnjih sezona bio poznat kao sastav koji igra, netipično za talijanske prilike, ofanzivan nogomet, no ove sezone trener Guidolin je uvježbao i obranu Friula pa je tako Udinese u jedanaest odigranih primio samo šest golova što je najbolji rezultat u ligi. Guidolin je bio prisiljen mijenjati taktiku Udinesea zbog činjenice da su u prijelaznom roku prodali nekolicinu najboljih igrača (Sanchez, Pepe, Inler, Zapata), no Udinese se prilagodio i i dalje igra odličan nogomet.

Romom od ove sezone ravna Luis Enrique koji pokušava implementirati sustav igre vrlo sličan onome koji igra Barcelona - veliki posjed lopte, puno kratkih pasova kojima se osvaja teren i u kontinuitetu stvaraju šanse. Enrique je u prijelaznom roku birao igrače koji će se moći prilagoditi tom sistemu igre i za sada rezultati i nisu tako loši, no vidi se da će biti potrebno izvjesno vrijeme da Roma uigra novi sistem. Za sada uprava, igrači i navijači stoje iza španjolskog trenera i nadajmo se da će Enrique uspjeti u svojoj namjeri te tako oplemeniti Seriju A.

Utakmicu Udinesea i Rome pogledajte na kanalu Arena 2.