Rutinski posao pretvori se u pravu noćnu moru za mladog kontrolora leta Jacka Harrisa (Kiefer Sutherland) kada se, unatoč njegovom vodstvu, putnički avion sruši, a svi putnici i članovi posade poginu.

Nekoliko godina kasnije, nezadrživa oluja bjesni američkim nebom, izazivajući kaos u uredima za kontrolu leta. Ambiciozna voditeljica postaje u Phoenixu, Susan Stratton (Kelly McGillis), odluči preuzeti odgovornost za brojne avione koji se ne uspijevaju spustiti na ostale aerodrome.

Međutim, njen tim je malobrojan pa šef smjene T.C. Bryant (Bruce McGill) mora u pomoć pozvati sve raspoložive snage, uključujući i Jacka Harrisa, koji se u godinama nakon nesreće povukao od svijeta, ostavši bez posla, obitelji i samopoštovanja. Sada, Jack ima priliku iskupiti se za svoje greške...

Posvećena tisućama kontrolora leta ova drama je debitantski redateljski projekt Richarda Howarda za koju scenarij supotpisuje Robert Moreland ('Čiča miča (ne)sretna je priča'), atraktivno je, uzbudljivo, emotivno i intrigantno ostvarenje.