Već nakon nekoliko ovosezonskih kola na Apeninskom poluotoku pronio se glas da Juventus izgleda odlično i da bi ove sezone mogao konkurirati za sam vrh. Kako je sezona odmicala, Juve je postao glavni kandidat za naslov, no nakon desetak odigranih kola na vrhu Serije A vlada poprilična gužva, a stara Dama je trenutno četvrta s dva boda zaostatka i utakmicom manje. Juve je u devet početnih kola pet puta pobijedio i četiri puta odigrao neriješeno; redovito bi pobjeđivao jače sastave tipa Inter, Milan i Fiorentina, a bodove bi gubio u utakmicama s Cataniom, Chievom i Bolognom. U talijanskoj ligi nije lako pobijediti nikoga pa ni sastave s dna tablice, a da je Juve dobio bar utakmice na svom terenu sad bi imao finu prednost pred pratnjom.

Palermo je u posljednjem prijelaznom roku napravio veliku rekonstrukciju što znači da ove sezone Zamparini i ostatak uprave neće postavit previsoke ciljeve pred Devisa Mangiu koji uostalom nije pravi trener sastava već samo neka vrsta vršitelja dužnosti (caretaker). Za Palermo bi ove sezone bio uspjeh završiti u gornjoj trećini tablice i eventualno dohvatiti mjesto u 'Eurozoni', no u prvih deset kola Sicilijanci su iznenadili i igraju iznad svojih mogućnosti. Za razliku od Juventusa Palermo rijetko igra neriješeno, a u deset uvodnih kola upisali su pet pobjeda i jedan remi što im je donijelo izvrsno peto mjesto. Može se reći da je era nakon Pastorea počela odlično!

Juventus nije dobio Palermo u posljednje dvije sezone i izgubio je sva četiri susreta. Ovosezonski Juve puno je bolji nego što je bio posljednjih sezona i može se reći da je došlo vrijeme da Stara Dama naplati neke stare dugove! Utakmicu Juventusa i Palerma pogledajte na kanalu Arena 2.