Četrnaesto kolo belgijske Jupiler Pro lige otvorit će ovoga petka Leuven i Standard iz Liegea. Na tablici belgijske lige prvo mjesto drži Anderlecht ispred Genta i Bruggea, Standard je trenutno na petom mjestu, a Leuven je jedanaesti što za njih i nije neuspjeh. Standard je polovinom listopada pretrpio težak poraz od rivala Anderlechta (0-5), koji je ove sezone ponovo glavni kandidat za naslov. Od te utakmice nogometaši Standarda su se uozbiljili i u sljedećih šest utamica upisali četiri pobjede i dva remija što u belgijskoj ligi, a što u Euroligi. Treba dodati da Standard u dosadašnjem dijelu sezone puno bolje igra u 'Europi' nego u domaćem prvenstvu, a nakon četiri odigrana kola Eurolige nalazi se u lijepoj situaciji za prolazak skupine.

Leuven je u proteklom desetljeću češće igrao u drugom razredu belgijskog nogometa nego u prvom, a u prvu ligu se vratio upravo ove sezone. Pogled na tablicu otkriva da Leuven ima lijepe izglede sačuvati prvoligaški statusove sezone budući da St. Truidensd i Westerlo igraju katastrofalno loše i nalaze se prikovani na dnu tablice sedam bodova daleko od Leuvena.

Nešto slabije ovosezonske igre Standarda donekle su i posljedica velikog pospremanja koje su obavili u posljednjem prijelaznom roku. Naime, klub je napustilo osamnaest igrača, a došlo je sedamnaest novih pa je potrebno neko vrijeme da se upoznaju i uigraju, a i nauče sporazumijevati! Za Standard trenutno igraju nogometaši iz čak dvadeset i dvije zemlje; ima tu i Brazilaca, Urugvajaca, Ganaca, Senegalaca, Izraelaca, Haićana, Bosanaca, Alžiraca, Kamerunaca, Togoanaca, Francuza, Njemaca i nekoliko Belgijanaca...

Standard je puno bolji sastav od Leuvena i treba očekivati njihovu pobjedu, a je li ih je poremetila reprezentativna pauza ili su uspjeli sačuvati dobru formu pogledajte na kanalu SportKlub.