U svakom kolu njemačke nogometne lige jedna utakmica odigrava se petkom, a u ovom kolu tu čast dobili su Kaiserslautern i Bayer iz Leverkusena. Oba sastava se trenutno nalaze u sredini tablice; Bayer u gornjoj sredini s tendencijom uspona, a K'lautern u donjem dijelu sredine s tendencijom stagnacije... Razlika u kvaliteti između ova dva sastava velika je; Bayer je treći najvrednij klub u Bundesligi, a Kaiserslautern je među najjeftinijima, no i među najmlađima.

Bayer ove sezone igra u promjenjivoj formi; nakon nekoliko pobjeda redovito kiksaju. U posljednje vrijeme primjetno je da momčad iz Leverkusena u ovom dijelu sezone u glavnom fokusu drži natjecanje u Ligi prvaka, a očita želja im je proboj u drugi krug. Idući tjedan igraju domaći susret s najjačim sastavom u svojoj skupini, a kakav pozitivan rezultat bi ih napunio samopouzdanjem pred vjerojatno odlučujuće gostovanje u zadnjem kolu kod Genka. Bayer trenutno zaostaje pet bodova do trećeg mjesta Bundeslige, što je njihov realan domet, i uskoro će morati svoj fokus prebaciti na domaće prvenstvo.

Kaiserslautern je prošle sezone u svom sastavu imao čak tri hrvatska igrača, a ove sezone nema ni jednog; Iličević je prodan Hamburgu, Lakić je otišao u Wolfsburg, a Rivić je prebačen u drugi sastav. U posljednje vrijeme, točnije rečeno od početka listopada, K'lautern je ušao u solidnu i stabilnu formu; nanizao je sedam susreta bez poraza, i to dvije pobjede i dva remija u prvenstvu, prolazak u kupu i dvije pobjede u prijateljskim susretima. Iako nema neku veliku kvalitetu, momčad K'lauterna solidne rezultate postiže timskim radom čvrste obrane i agresivne sredine terena te brzim izlascima u kontru i polukontru.

Iako je Bayer daleko kvalitetniji sastav, zbog trenutnih specifičnih okolnosti malu prednost u ovom susretu ima domaćin, a kome će trinaesto kolo biti nesretno pogledajte na kanalu Eurosport 2.