Ovaj tjedan igra se peto kolo košarkaške Eurolige što znači da je prva faza natjecanja došla do svoje polovice. U skupini C situacija je potpuno otvorena što se tiče prolaska u drugi krug, štoviše, baš svi sastavi još uvijek imaju dobre šanse za plasman; Maccabi najbolje, a Spirou najslabije. Trenutno četiri sastava imaju po dvije pobjede i dva poraza i vrlo vjerojatno će po završetku posljednjeg kola veliku važnost imati međusobni odnosi, a oni su u ovoj skupini komplicirani kao rijetko kada. Naime, nakon odigrana četiri kola situacija je takva da se čini da svako može pobijediti svakoga i izgubiti od svakoga; Real je pobijedio Armani Milano i Spirou te izgubio od Partizana i Maccabija, Armani je tukao Maccabi i Spirou te izgubio od Efesa, a turski sastav tukao je Partizan i izgubio od Spiroua... Vrlo komplicirana situacija nastaje u ovoj skupini i vrlo vjerojatno će o prolasku odlučivati međusobne koš razlike.

Real iz Madrida i Efes posljednjih nekoliko sezona redovito se susreću u Euroligi, a iako su im utakmice u pravilu neizvjesne, posljednjih šest susreta ovih takmaca dobio je Real. Posljednja dva susreta igrali su prošle sezone u drugoj fazi Eurolige; u Turskoj Real je slavio s tri poena prednosti, a u Madridu su slomili Turke tek nakon produžetaka. U španjolskoj ACB ligi kraljevski klub igra vrlo dobro i nalazi se na drugom mjestu odmah iza Barcelone, a u Euroligi su u zadnja dva susreta poraženi.

I jednim i drugima treba pobjeda u ovom susreta, a bliži joj je Real jer ipak igra na svom parketu, a i čini se da mu Turci odgovaraju. Hoće li se nastaviti španjolski niz ili će Efes prekinuti dominaciju Reala u međusobnim utakmicama, pogledajte na kanalu SportKlub+.