Navigation Content

Pasje poslijepodne

Pasje poslijepodne

Dog Day Afternoon

Kako bi svom partneru omogućio operaciju promjene spola, Al Pacino se jednog vrućeg ljetnog poslijepodneva odlučuje na pljačku banke

INFO

RedateljSidney Lumet

Glumci Al Pacino, John Cazale, Charles Durning, Chris Sarandon, James Broderick

Sažetak

Malo prije zatvaranja, gubitnik Sonny (Al Pacino) i njegov priglupi prijatelj Sal (John Cazale), upadaju u banku u Brooklynu namjeravajući je opljačkati u tren oka. No, ništa ne ide po planu, počevši od činjenice da u banci gotovo da i nema novca.

Situacija uskoro eskalira kad Sonny i Sal zarobe taoce, a oko banke se stvori hrpa policajaca. Skupi se i mnogo promatrača, koji simpatiziraju Sonnyja te mediji koji prate čitav taj cirkus.

Policijski kapetan Moretti (Charles Durning) pokušava pregovarati sa Sonnyjem, istodobno držeći čitav taj spektakl pod kontrolom. Kad sa Sonnyjem pokuša razgovarati njegov ljubavnik Leon (Chris Sarandon), i nagovoriti ga da izađe iz banke, doznajemo motiv pljačke: financiranje Leonove operacije promjene spola.

Sonny traži avion za bijeg, no, kraj se nazire kad zastrašujuće hladnokrvni agent FBI-a Sheldon (James Broderick), stiže na mjesto događaja da preuzme pregovore.

Snimljena prema istinitoj priči iz 1972., drama Sidneya Lumeta iz 1975. donosi nam priču o jedinstvenoj pljački banke koja se dogodila jednog vrućeg ljetnog popodneva u New Yorku.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...