Nakon katastrofalnog ulaska u sezonu (za što je donekle kriv i težak ždrijeb) i visokih poraza koje je Zagreb pretrpio u Euroligi, košarkaši iz Trnskog donekle su konsolidirali redove. U regionalnoj ABA ligi Zagreb je upisao dvije pobjede za redom, a na gostovanju u Malagi u 4. kolu Eurolige Kasun i društvo pružili su vrlo solidan otpor boljem protivniku i pokazali da imaju potencijala. U petom kolu Eurolige Zagreb dočekuje prvaka Litve Žalgiris, a s obzirom na napredak koji su Zagrebaši pokazali posljednjih tjedana možemo se nadati, ako ne pobjedi, barem neizvjesnoj utakmici.

Žalgiris je jedan od najtrofejnijih košarkaških klubova bivšeg SSSR-a, a sredinom osamdesetih vodili su velike bitke za europski tron s tada najboljim sastavom Europe Cibonom. Nešto stariji poznavatelji košarke sjećaju se te borbe divova; Dražen Petrović, Andro Knego, Mihovil Nakić i Zoran Čutura s jedne strane, a Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius i Jovaiša s druge strane... To su bila vremena... Dvadesetak godina poslije Cibonu je u Euroligi zamijenio Zagreb, a ni Žalgiris više nije tako dobar kao nekada...

Zagreb trenutno sjedi na zadnjem mjestu skupine B s četiri poraza i vrlo lošom koš razlikom, a Žalgiris je pozicioniran jednu stepenicu iznad budući da je u zadnjem kolu na svom parketu pobijedio njemački Brose Baskets. Kako iz svake skupine Eurolige prva četiri sastava idu u drugi krug, jasno je da će Zagrebove šanse za prolazak skupine u slučaju poraza biti svedene na teoriju. Toga su sigurno svjesni i igrači i vodstvo kluba pa se nadajmo da će Kasun, Simon, Šarić i društvo istrčati motivirani i spremni te da će upisati prvu pobjedu u Euroligi.

Susret Zagreba i Žalgirisa pogledajte na kanalu SportKlub.