Prošle subote reprezentacija Engleske igrala je prijateljski susret s europskim prvakom Španjolskom i upisala minimalnu pobjedu od 1-0. Englezi su se poslije susreta radovali, a ni Španjolci nisu bili previše tužni jer svatko tko je gledao taj susret vidio je da je Španjolska imala posjed lopte više od 70%, da je na engleski gol uputila više od dvadeset udaraca, a da su Englezi zabili gol iz jednog odbijanca. No, nogomet je takva igra da se vrlo lako dogodi da bolji sastav izgubi ili da se slabiji izvuče bez poraza; srećom po Španjolce, ova utakmica je bila prijateljska...

Novi test za reprezentaciju Engleske nosi dresove žute boje, a riječ je naravno o reprezentaciji Švedske. U najavi utakmice engleski izbornik Capello posebno se osvrnuo na Zlatana Ibrahimovića rekavši da ga se pribojava te da će na njega morati posebno obratiti pažnju. Talijan je još dodao da reprezentacija Švedske igra vrlo dobar nogomet, da su vrhunski organizirani, te da ih je uvijek teško pobijediti.

Reprezentacija Švedske uhvatila je zadnju redovnu kartu za Ukrajinu i Poljsku sljedeće godine; pobijedivši u zadnjem kolu Nizozemsku, Švedi su kvalifikacije završili kao najbolji drugi sastav što im je donijelo izravan plasman. U sastavu Švedske prvo ime je nesumnjivo Ibrahimović, a među ostalima valja izdvojiti sve boljeg napadača Toivonena iz PSV-a, veznjaka Kallstroma iz Lyona, te polušpicu Elmandera iz Galatasaraya.

U utakmici protiv Španjolske reprezentacija Engleske bila je prinuđena braniti se gotovo cijeli susret, no imala je sreće i iz jednog odbijanaca došla je do pobjede. Hoće li Englezima sreća okrenuti leđa u utakmici protiv Šveđana, provjerite na kanalu SportKlub.