Mlade reprezentacije Francuske i Slovačke sastaju se ove nedjelje na stadionu Jean Bouin u Angersu u meču koji će vrlo vjerojatno odlučiti o lideru skupine 9 kvalifikacija na europsko U-21 prvenstvo. Trenutno vodi Francuska koja je prije nekoliko dana glatko pobijedila Rumunjsku i do sada ima četiri pobjede iz četiri susreta uz gol razliku od 10-0. No, ni Slovaci ne zaostaju puno; u tri do sad odigrana meča imaju tri pobjede uz gol razliku 9-0.

Pogled na sastav mlade francuske reprezentacije otkriva da tu već ima igrača koji igraju važne role u svojim klubovima. Evertonov Gueye, Boltonov Kakuta, Realov Varane i Portov Mangala; svi oni su manje više standardni prvotimci svojih klubova i igraju nogomet na najvišoj razini. Kada im se pridodaju talenti poput Coquelina koji igra za Arsenal jasno je da će ova mlada francuska reprezentacija igrati važnu ulogu u europskom nogometu kroz koju godinu.

Mlada slovačka reprezentacija je vrlo solidna što pokazuju i rezultati kvalifikacija, no valja primijetiti da još nisu igrali s najjačim reprezentacijama u skupini, Francuskom i Rumunjskom. U slovačkom sastavu ističu se dva imena i to napadač Šimonek iz Nitre i veznjak Vavrik iz Ružemberoka - obojica su postigla po četiri gola. Koliko mogu mladi Slovaci protiv talentiranih Francuza pogledajte na kanalu Arena 2.