U prvom kolu FA kupa poznati engleski drugoligaš Sheffield Wednesday putuje u Lancashire u goste niželigašu Morecambeu koji trenutno igra u četvrtoj engleskoj ligi (League 2). Sheffield Wed je početkom prošle sezone kupio nama poznati Milan Mandarić (iz vremena kad je bio vlasnikom Portsmoutha za koji je tada igrao Prosinečki), a pozitivni pomaci vide se već ove sezone. Wednesdaysi su ove sezone konkurentni u League 1 i nakon sedamnaest odigranih kola nalaze se na trećem mjestu. Prije dvije sezone oba sastava iz Sheffielda (Wednesday i United) igrala su u Championshipu, no tada je Wed skliznuo u niži rang, a godinu potom i United je postao trećeligaš.

Najboljii i najperspektivniji igrač Wednsdaysa je Gary Madine, 191 cm visoki napadač koji je u Sheffield stigao prošle zime. Nakon prosječne polusezone ove jeseni je eksplodirao i u trinaest ligaških utakmica zabio jedanaest golova. Kako u kup utamicama ove sezone još nije zabio, obrana Morecambea morat će biti vrlo oprezna...

Morecambe se natječe u četvrtoj ligi i ove sezone ide mu dobro; trenutno su peti na tablici, a i zadnjih pet kola nisu izgubili, što govori da su solidnoj formi. Valja spomenuti da Morecambe od ove sezone vodi 35 godina stari  trener/igrač Jim Bentley koji je i dalje neizostavan u obrani Morecambea. Bentley ima na raspolaganju vrlo iskusnu momčad koja bi ove sezone mogla konkurirati za vrh tablice i eventualnu promociju u viši rang.

Koliko može Morecambe protiv kvalitetnijeg Sheffielda i kolika je razlika u kvaliteti između treće i četvrte engleske lige pogledajte na kanalu SportKlub+.