U sedmom kolu regionalne košarkaške lige Cibona na svom parketu u Draženovom domu dočekuje Hemofarm. Nakon odigranih šest kola moramo biti zadovoljni rezultatima Cibone; četiri vrijedne pobjede protiv Krke, Radničkog, Zlatoroga i Širokog - sve od reda sastavi koji su prošle sezone glatko dobivali Cibonu, i dva poraza od puno jačih Maccabija i Partizana. S obzirom kako je loša bila prošla sezona, ovogodišnji rezultati Cibone ohrabruju, a razina igre mogla bi se još i popraviti. Naime, ovih dana je stigla vijest da je Cibona potpisala, odnosno, po treći put vratila u svoje jato Davora Kusa koji je prošle sezone igrao za Fuenlabradu, a prije toga godinama za Cibonu.

Trenutna situacija na tablici ABA lige nakon 'prve četvrtine prvenstva' dobro oslikava odnose u regionalnoj ligi; Maccabi, Partizan i Olimpija su bolji od svih, a Cedevita će najozbiljnije konkurirati za Final Four. Cibona nema neke realne šanse probiti se u FF, no dužni su nam od prošle sezone i trebaju se revanširati Hemofarmu i ostalima...

Cibona je u prošlom kolu visoko poražena na gostovanju kod Partizana, a i Hemofarm je porazom od Krke prekinuo seriju od tri pobjede za redom. Tko će imati više vještine u ovom susretu i kakva će biti Kusova premijera, pogledajte na kanalu Arena 3.