Ovih dana završava ciklus kvalifikacija za europsko prvenstvo, a među reprezentacijama koje se nisu plasirale na EURO 2012 su i Wales i Norveška. Norvežani su do posljednjeg kola kvalifikacija bili u igri za prolazak, no na kraju se skupina u kojoj su bili i Portugal i Danska pokazala preteškom za Norvežane. Riise, Pedersen, Carew i društvo mogu žaliti što su propustili priliku plasirati se na EURO, no ostavili su dobar dojam i pokazali vrlo solidnu razinu kvalitete.

Wales je u prošlim kvalifikacijama igrao u skupini s Engleskom i Crnom Gorom i postigao dosta loš rezultat. Nakon katastrofalnog ulaska u kvalifikacije i uvodna četiri poraza, Velšani su u posljednjih nekoliko kola uspjeli popraviti dojam; postigli su tri lijepe pobjede protiv Crne Gore, Bugarske i Švicarske, no treba reći da je slabijoj igri protivnika pridonijelo shvaćanje da su izgubili šanse proći skupinu pa nisu ni 'grizli' kako treba...

Glavni igrač ove nove velške generacije je zvijezda Tottenhama Gareth Bale koji u posljednje vrijeme igra vrlo solidno i dva kola za redom bio je strijelac za svoj klub. Osim Balea, igrači koje valja istaknuti u velškom timu su napadači Bellamy i Earnshaw te mladi kapetan u veznom redu Aaron Ramsey (20) koji igra za Arsenal.

Velšani na svom terenu igraju vrlo motivirano i ukoliko ih Norvežani olako shvate mogli bi se naći u velikim problemima, a hoće li Bale i društvo doći do nove pobjede i razveseliti Cardiff i okolicu pogledajte na kanalu Arena 2.