Najatraktivniji par ovoga vikenda, što se tiče prijateljskih nogometnih utakmica, sigurno je susret reprezentacija Engleske i Španjolske. Aktualni svjetski i europski prvak Španjolska i dalje igra ponajbolji nogomet na starom kontinentu pa će reprezentacija Engleske morati dati sve od sebe za pozitivan rezultat. Capello za ovu utakmicu nije pozvao Rooneya, inače standardnog prvotimca, iz svima znanih razloga; naime, napadač Manchestera je u zadnjem kvalifikacijskom susretu protiv Crne Gore zbog jednog nepromišljenog starta zaradio cvreni karton, a nadležna tijela su mu odrezala tri utakmice suspenzije. Ukoliko žalba koju je engleski FA uputio UEFA-i ne urodi plodom Rooney neće moći participirati u prve tri utakmice europskog prvenstva, pa je Capello počeo pripremati Englesku bez njene udarne igle.

Reprezentacija Španjolske ove je sezone odigrala deset službenih utakmica, što prijateljskih što kvalifikacijskih, i upisala devet pobjeda i jedan poraz od Italije u prijateljskom susretu. Kvalifikacije za europsko prvenstvo Špaonjolci su odradili bez greške, a lakoću pobjeđivanja 'Furija' duguje činjenici da u prvih jedanaest imaju uigranu družinu iz Barcelone; Puyol - Pique u obrani, Xavi - Iniesta - Pedro - Busquets u vezi i Villa u napadu, garancija su dominacije Španjolske, a danas bi im se ozbiljno mogla suprotstaviti samo reprezentacija Njemačke. Ipak ne treba podcjenjivati Engleze, koji se kada igraju na Wembleyu imaju pravo smatrati favoritima protiv bilo koje svjetske reprezentacije...

Kako će izgledati Engleska bez Rooneya ovisit će u velikoj mjeri od toga koliko ozbiljno će se u ovom meču postaviti Španjolska, jer ako krene 'katalonski ples' kratkih pasova, Englezi bi se mogli načekati lopte... Utakmicu Engleske i Španjolske pogledajte na kanalu SportKlub+.