Osamdesetih godina negdje u Bosni bivši robijaš Kuduz (Slobodan Ćustić) ženi se za zgodnu Bademu (Snežana Bogdanović), prihvaća njezinu djevojčicu te počinje novi život. Nakon početnog mirnog života i slaganja par se počinje udaljavati zbog toga što je Badema počela raditi kao konobarica u lokalnoj gostionici.

Ubrzo Badema nađe ljubavnika, želi završiti ugostiteljsku školu u Makarskoj i otići iz male sredine. Kuduz brine o pokćerki i strpljivo prati ženine korake dok ne sazna za Bademin preljub i njezinu namjeru da ga ostavi...

Kuduz (1989), prvi je dugometražni film eminentnog i nagrađivanog bosanskohercegovačkog redatelja (Savršeni krug, Secret Passage) i producenta (Gori vatra, Karaula, Buick Riviera) Ademira Kenovića. Istinita priča o sudbini bivšeg zatvorenika Junuza Keće ujedno je i slika životnih prilika u malom bosanskom mjestu negdje 80-ih godina prošloga stoljeća.

Jednostavne narativne strukture i izvrsnih glumačkih izvedbi, Kuduz je priča o nasilju, o nemogućnosti izražavanja dubokih emocija te na kraju o običnom čovjeku obilježenom prošlošću, koji pokušava okrenuti novu stranicu u životu. Autor glazbe za film je Goran Bregović, dok scenarij Kenović supotpisuje s pjesnikom Abdulahom Sidranom (Sjećaš li se Dolly Bell?, Otac na službenom putu).