Dok neke reprezentacije ovog petka igraju utakmice 'na život i smrt', i koje odlučuju o daljnjoj sudbini dotičnih reprezentacija, neke druge igraju prijateljske mečeve i mogu opušteno eksperimentirati... Među te komotne reprezentacije spada i Francuska i to zahvaljujući velikom sudačkom previdu - poklonjeni jedanaesterac, koji vjerojatno nije postojao, a definitivno je bio izvan šesnaesterca - zahvaljujući kojem se Francuska izravno plasirala, a BiH ide u baraž...

Francuska reprezentacija će ovog petka na Stade de France dočekati reprezentaciju SAD-a u prijateljskom susretu bez velikih tenzija. Laurent Blanc pozvao je najbolje igrače kojima Francuska danas raspolaže, no za očekivati je da će isprobati nekoliko varijanti i promijeniti podosta igrača. Za reprezentaciju SAD-a ova utakmica nije došla baš u idealnom terminu budući da se upravo igra završica MLS-a (Major League Soccer) pa će im nedostajati neki igrači, a najviše Landon Donovan iz LA Galaxy-a. No treba reći da većina reprezentativaca SAD-a dolazi iz europskih nogometnih liga, a oni stoje na raspolaganju menadžeru Jurgenu Klinsmannu.

Francuska reprezentacija pod ravanjem Blanca posljednji put izgubila je u prvom kolu kvalifikacija za odlazak na EURO (od Bjelorusije), a od tada je zaredala petnaest utakmica bez poraza. Francuski napadači uspjeli su zabiti gol u svakoj utakmici osim u prijateljskom susretu protiv Hrvatske u ožujku ove godine, pa se nadajmo da će i susret Francuske i SAD-a biti obilježen velikim brojem golova. Susret Francuske i SAD-a pogledajte na kanalu Arena 2.