Došlo je vrijeme da hrvatska nogometna reprezentacija pokaže koliko zaista vrijedi, došlo je vrijeme za dodatne kvalifikacije za odlazak na EURO 2012, došlo je vrijeme za baraž! Od kada je prije otprilike tri tjedna izvučen ždrijeb i od kada smo saznali da ćemo za odlazak na EURO morati pobijediti Tursku, ne prestaje 'javna rasprava' o tome kako bi trebala igrati hrvatska reprezentacija, gdje Bilić griješi, koliko zaista vrijedi i je li precijenjena itd. Istina je da se oko hrvatske nogometne reprezentacije skupilo podosta 'negativne energije' i da postoje otvorena pitanja, no ovog petka, i nekoliko dana poslije na uzvratu, cijela Hrvatska čekat će pobjedu i revanš Turcima za duševne boli od prije nekoliko godina... Već smo previše puta govorili rečenice poput 'Bilićevi izabranici ovoga puta nemaju pravo na kiks'.

Turci su opasni i imaju mnoštvo kvalitetnih igrača, a vodi ih iskusni Guus Hiddink, no Nizozemca se ne bi trebalo bojati jer igraju igrači, a ne treneri... Osim toga iz nekih izjava nizozemskog taktičara da se iščitati da nije uvjeren u prolazak svoje reprezentacije; naime Hiddink je izjavio da kada pogleda popis igrača jedne i druge reprezentacije, odmah postaje jasno da turski igrači igraju u kvalitetnijim klubovima, a osvrnuo se i na kvalitetu pojedinih hrvatskih reprezentativaca. Vezano za 'kvalitetnije klubove'; možda je Hiddinka prevario pogled na popis igrača Real Madrida; vidio je Altintopa i Sahina koji uopće ne igraju, a možda se zabunio i pomislio da i Ozil igra za Tursku... U svakom slučaju, menadžer koji je uvjeren u snagu svoje momčadi nema potrebe komentirati protivnika, pa se čini da je Nizozemac neodmjerenim izjavama pokušao osokoliti vlastite igrače, kojima je jasno da se sprema revanš....

Prva utakmica dodatnih kvalifikacija igra se u Istanbulu, a hrvatska reprezentacija u njoj ne mora nužno pobijediti; dovoljan bi bio remi s postignutim golom.... Prijenos ove utakmice pogledajte na kanalu HRT 2.