Navigation Content
Annie Hall

Annie Hall

Neurotični njujorški komičar Woody Allen zaljubi se u simpatičnu Diane Keaton

INFO

RedateljWoody Allen

GlumciWoody Allen, Diane Keaton, Carol Kane, Tony Roberts, Paul Simon, Shelley Duvall

Sažetak

Neurotični komičar Alvy Singer (Woody Allen) prisjeća se sa sjetom svoje najveće ljubavi Annie Hall (Diane Keaton) tražeći razlog njihovog prekida od prije godinu dana.

Već 15 godina Alvy redovito posjećuje psihijatra. Još kao mali dječak padao je u bezrazložne depresije i smatrao kako su njegovi razredni kolege kreteni. Bio je dvaput oženjen, jedan brak mu se raspao zato što se on i supruga, liberalka (Carol Kane), nisu mogli složiti oko toga kako je ubijen J. F. Kennedy.

Ipak, njegova najveća ljubav bila je Annie Hall, priprosta i zbunjena djevojka koju je upoznao na tenisu. Kako se sve više zajubljivao u Annie, Alvy ju je polako uspio nagovoriti da se ozbiljno posveti svom hobiju - pjevanju, te počne čitati i pohađati večernja predavanja. Kada se Annie razvila iz djevojke u ženu, veza s Alvyjem postala joj je tijesna.


Woody Allen, jedan od najplodnijih američkih redatelja proteklih nekoliko desetljeća, karijeru je krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih počeo nizom neambicioznih, lepršavih komedija (Banane, Sve što ste htjeli znati o seksu, a niste se usudili pitati) da bi se osamdesetih prometnuo u 'ozbiljnijeg' i pretencioznijeg filmskog autora (Zelig, Hannah i njezine sestre) baštineći prema vlastitim riječima Bergmanov utjecaj.

Najbolji Allenov film snimljen je točno na granici između 'smiješne' i 'ozbiljne' faze. Briljantna romantična komedija 'Annie Hall' pomirila je u sebi Allenovu ranu burlesku i i slapstick sa stilskim eksperimentima i potrebom da u filmove ubacuje intelektualne reference, a radi se vjerojatno i o najemotivnijem Allenovu filmu.

Nemale zasluge za to idu na račun autobiografskog tona priče - u vrijeme snimanja filma Allen i Diane Keaton živjeli su zajedno, njegovog prijatelja glumi upravo njegov najbolji prijatelj Tony Roberts, a naslovni lik komičara intelektualca velikim dijelom odgovara predodžbama o Allenu.

'Annie Hall' osvojila je 4 Oscara - za najbolji film, režiju, scenarij i glavnu žensku ulogu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...