Utakmicu kvalifikacija za odlazak na Europsko nogometno U-21 prvenstvo odigrat će ovoga četvrtka Francuska i Rumunjska. Trenutno na tablici vode Slovaci s tri pobjede iz tri susreta, a jednak skor ima i Francuska s nešto slabijom gol razlikom. Mlada Rumunjska reprezentacija zapravo je već izgubila šanse za visok plasman u skupini jer nakon četiri odigrane utakmice imaju samo pet od mogućih dvanaest bodova.

Mladu francusku reprezentaciju čine velikom većinom igrači koji igraju u francuskoj nogometnoj ligi, no ima ih nekoliko koji su već postali internacionalci. Riječ je ofanzivnom veznjaku Gaelu Kakuti koji je igrač Chelseaja na posudbi u Boltonu, zatim veznjaku Coquelinu koji igra za Arsenal te obrambenom dvojcu Mangala - Varane. Mangala igra za Porto i sve je redovniji član prve postave, a Raphael Varane igra za Real iz Madrida i to je igrač na kojeg treba obratiti posebnu pažnju. Naime, mladić ima samo osamnaest godina, a već igra u prvom sastavu Reala te za mladu nacionalnu reprezentaciju s tri godine starijim igračima. Njegov start u Realu bio je kao iz snova; u prvoj utakmici igrao je u paru s Carvallom, a Real nije primio gol, a u drugoj utakmici, iako je stoper, uspio je zabiti gol i to vrlo neobičan  u letu i petom!! Sjajan start za mladog igrača i čini se da je Francuska dobila vrhunsko obrambeno rješenje za sljedećih desetak godina.

Prije nekoliko tjedana mladi Francuzi i Rumunji  već su odigrali prvi međusobni susret u ovoj skupini, a slavili su Francuzi s 2-0. Po svemu sudeći takav scenarij mogao bi se ponoviti i ovoga puta, a mogu li Rumunji do iznenađenja, pogledajte na kanalu Arena 2.