Ždrijeb je htio da grčki prvak Panathinaikos i ruski prvak CSKA iz Moskve dvije sezone za redom igraju u istoj skupini prve faze košarkaške Eurolige. Prošle sezone Grci su oba puta savladali Ruse, no prošlosezonski se CSKA od ovosezonskog bitno razlikuje; ove sezone za CSKA igra Andrei Kirilenko, jedan od najboljih europskih igrača koji su ikada igrali u NBA ligi. Kao što je poznato NBA liga nalazi se u problemima vezanim za 'lock-out' pa su se mnogi vrhunski igrači otisnuli u Europu ne želeći gubiti cijelu sezonu, a 'Jack pot' odnijeli su CSKA potpisavši Kirilenka i ASVEL koji je potpisao Parkera.

Koliko je CSKA moćan s Kirilenkom na parketu vidjeli smo u prvih nekoliko ovosezonskih utakmica kada im nitko nije mogao prići ni na -10 ... Protiv vrlo solidnog Žalgirisa igrali su s pola snage i opet Litvance ostavili u velikom minusu. CSKA je s Kirilenkom dobio i nova ofanzivna rješenja, no glavni dobitak im je definitivno granitna obrana; Zagreb im je, u jednoj revijalnoj utakmici koju je CSKA samo došao odraditi, uspio zabiti samo 47 poena...

Susret Panathinaikosa i CSKA susret je najboljih obrana Eurolige, a moglo bi se dogoditi da ova dva sastava vidimo i u finalu Eurolige. Kakvu zamku sprema Obradović za Kirilenka i ostale i hoće li otkriti sve karte ili će nešto ostaviti i za kasnije faze Eurolige, još ćemo vidjeti, no jedno je sigurno; motiviraniji u ovom susretu će biti gosti. Naime, CSKA je u zadnjih pet godina šest puta igrao protiv Panathinaikosa i svih šest puta izgubio! Hoće li s Kirilenkom u sastavu imati više sreće, provjerite na kanalu SportKlub+.