Navigation Content
Žene

The Women

Film Diane English ženski je pogled na odnose između muškaraca i žena, prijateljstvo među ženama, majčinstvo i karijeru... i sve to bez ijednog muškog lika

INFO

RedateljDiane English

Glumci Meg Ryan, Annette Benning, Eva Mendes, Jada Pinkett Smith, Debra Messing, Bette Midler, Candice Bergen, Cloris Leachman

Sažetak

Mary Haines (Meg Ryan) živi u bogatom predgrađu, u lijepoj kući, u skladnom braku, ima kćer, voli raditi u vrtu, misli da ima sretan brak, osim što njezinog muža Stevena u zadnje vrijeme nikad nema kod kuće. Mary je nemarna što se tiče izgleda i nimalo sumnjičava prema Stevenovom izbivanju.

Stjecajem okolnosti, njezina najbolja prijateljica Sylvie (Annette Bening), kojoj je karijera važnija od romantičnih veza, a iznad svega poštuje prijateljstvo i odanost, za vrijeme manikure u Saksu sazna da Steven vara Mary. Brzo sazove preostale dvije prijateljice, Edie (Debra Messing) i Alex (Jada Pinkett Smith), da se dogovore što da rade.

Svaka ima drugačije mišljenje: Alex, upravo u dobroj seksualnoj vezi s drugom ženom, smatra da Mary odmah treba doznati, a Edie, ponovno trudna, ni sama ne želi čuti ništa loše, pa ne želi ni da Mary dozna. Ali, Mary i sama doznaje za Stevenovu nevjeru.

Njegova je ljubavnica seksi zavodnica Crystal (Eva Mendes), koja u Saksu prodaje parfeme. Unatoč majčinim savjetima Mary se odluči rastati, no prije toga, njezine prijateljice imaju drugi plan.

Iako svima njima, osim homoseksualnoj Alex, naoko muškarci kroje život - Mary njezin nevjerni muž, Sylvie nezadovoljni šef, pa čak i Edie, koja će rađati sve dok ne rodi muško dijete - u filmu nema nijednog muškarca... osim jednoga: tek rođene bebe.

Film je remake istoimenog filma iz 1939. godine, Georgea Cukora, u kojemu su glumile Norma Shearer, Joan Crawford i Rosalind Russell. Oba filma snimljena su prema drami Clare Boothe Luce, a redateljica nove verzije Diane English u pisanju scenarija prilično se držala odličnog scenarija iz 1939. godine, koji su napisale Anita Loos i Jane Murfin.

Clare Boothe Luce (1903-1987), autorica više drama i scenarija, uglavnom o muško-ženskim odnosima i jednakosti među spolovima, bila je nominirana za Oscara za scenarij filma 'Come to the Stable' (1949), koji je napisala prema svojoj priči i koji je imao još sedam nominacija, pa je bio njezin najveći filmski uspjeh u karijeri.

 

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...