Navigation Content

Sve zbog jednog dječaka

Sve zbog jednog dječaka

About a Boy

Nezrelog neženju Hugha Granta 12-godišnji Nicholas Hoult nauči kako se ponašati kao odrastao čovjek

INFO

RedateljChris Weitz, Paul Weitz

Glumci Hugh Grant, Toni Collette, Rachel Weisz, Sharon Small, Madison Cook, Nicholas Hoult

Sažetak

Will (Hugh Grant), ciničan je, samoživ, nezreo i za sve oko sebe nezainteresiran samac. On nije u stanju imati dulje veze sa ženama i spada u onu vrstu muškaraca koji vole mnoge žene radije nego jednu.

Nakon niza prekida padne mu na pamet da mu je bolje hodati sa samohranim majkama nego sa slobodnim curama, jer vjeruje da će samohrane majke biti skromnije i da će ih lakše napuštati kad mu dojade. Pridruži se jednoj skupini samohranih majki i među njima odabere najzgodniju, plavušu Susan, majku trogodišnje Megan. Da bi bio uvjerljiviji, Will izmisli da je samohrani otac, da ima dvogodišnjeg sina i da ga je žena napustila.

Uz Susan, slučaj će na njegov put dovesti Susaninu prijateljicu Fionu (Toni Collette) i Fioninog devetogodišnjeg sina Marcusa (Nicholas Hoult). Fiona je samohrana majka sklona depresiji, zabrinuta, ne samo za budućnost svog sina, nego i za budućnost svijeta, pa peče zdravi kruh tako tvrd da Markus njime ubije patku u jezeru. A Marcus je dječak koji, kako sam kaže, nije sretan ni kod kuće ni u školi, brine se za mamu, djeca u školi mu se podsmjehuju.

Nakon majčinog nesupjelog pokušaja samoubojstva Marcus shvati da je ne može neprekidno čuvati, da je nemoguće živjeti u dvoje i da je minimalan broj članova obitelji troje. Od tog trenutka počinje kovati plan kako da spoji mamu s Willom, samcem kojega je slučajno upoznao dan prije, na izletu sa Susan...

Film 'Sve zbog jednog dječaka' snimljen je prema istoimenom bestselleru Nicka Hornbyja, jednog od najpopularnijih suvremenih britanskih romanopisaca. Kažu da lik Willa sadrži niz autobiografskih crta kad su žene u pitanju. Roman je, kao i film, bio veliki hit, a neki kritičari ulogu Willa smatraju najboljom ulogom Hugha Granta. Središnja tema filma jest pitanje može li čovjek biti otok, a središnji motiv odnos nezrelog muškarca i prerano sazrelog dječaka. Pokretač radnje je ljubavna priča, a izvrstan scenarij Petera Hedgesa dostojno je prezentirao literarni predložak.

Film su režirali braća Paul i Chris Weitz. Paul Weitz proslavio se kao redatelj 'Američke pite' (1999). Zajedno potpisuju niz drugih uspjelih filmova, među ostalim i kao koscenaristi filma 'Antz', za koji su bili nominirani za nagradu Annie. Film 'Sve zbog jednog dječaka' bio je nominiran za Oscara za scenarij, Toni Collette osvojila je za sporednu žensku ulogu nagradu BSFC i bila nominirana za BAFTU, a Hugh Grant osvojio je britansku nagradu Empire za glavnu mušku ulogu. Pohvale je dobio i Nicholas Hoult za ulogu Marcusa, za koju je bio nominiran i za nagradu američkih fimskih kritičara. Film je bio nominiran za britanski film godine i za Zlatni globus, a za Zlatni globus bio je nominiran i Hugh Grant.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...