Ovoga ponedjeljka počinje Paris Masters ili kako ga zbog sponzorskih razloga punim imenom zovu BNP Paribas Masters. Turnir spada u seriju Masters 1000, a nagradni fond mu je nešto više od 2 milijuna i 200 tisuća eura. Turnir se igra na tvrdoj podlozi i na zatvorenim terenima dvorane Palais de Omnisports Paris - Bercy, a ovogodišnje izdanje je četrdeseto po redu.

Prošle sezone turnir je osvojio Robin Soderling, no osvojene bodove neće braniti budući da ima zdravstvenih problema (mononukleoza). Koliko je sastav turnira u Parizu jak govori i činjenica da od najboljih šesnaest igrača s ATP liste nedostaju samo spomenuti Soderling i Rafa Nadal  obojica zbog zdravstvenih razloga. Prvi nositelj turnira i svjetski broj 1 Novak Đoković turnir u Parizu osvojio je prije dvije godine pobijedivši u finalu Monfilsa kao i Soderling prošle sezone, a ove sezone će pokušati ponovo otići do kraja; srećom Monfils se nalazi u drugom dijelu ždrijeba...

Ovaj turnir je prije gotovo dvadeset godina osvojio Goran Ivanišević, a Ivan ljubičić je prije nekoliko godina igrao u finalu; koliko će sreće i vještine imati naši tenisači ove sezone, provjerite na kanalu SportKlub.