U jedanaestom kolu engleske nogometne lige Tottenham ide na gostovanje u jugozapadni dio Londona, na Craven Cottageu dočekat će ga Fulham. Od ove sezone Fulham vodi nizozemski trener Martin Jol koji je svojevremeno trenirao i Tottenham i to u fazi kada su Pijetlovi bili prosječan engleski klub sredine tablice.

Prošle sezone Tottenham je dva put tukao Fulham u prvenstvu, no u FA kupu teško je poražen, bilo je 4-0 za Fulham uz odličnu igru i dva postignuta gola njihovog kapetana Danny Murphya. Fulham i Tottenham ne veže neko posebno rivalstvo, osim što Spursi dolaze iz bogatijeg sjevernog Londona, dok se Craven Cottage nalazi u povijesno gledano južnom, radničkom dijelu engleske metropole.

Fulham ove sezone pokazuje prilično skromne igre u engleskom prvenstvu i u deset kola sakupio je samo deset bodova. U nogometnoj Euroligi situacija je drugačija i tu Fulham stoji vrlo dobro; u skupini s Twenteom, Wislom i Odenseom Fulham ima realne izglede za prolazak u drugi krug, a trenutno je drugi sa sedam bodova. Momčad s Craven Cottagea zadnjih godina se pretvorila u stabilnog engleskog prvoligaša koji dosta često igra u Euroligi, pa nadajmo se da će i pod Jolom biti uspješni kao dok ih je vodio Roy Hodgson s kojim su stigli do finala Eurolige.

Tottenham se serijom dobrih rezultata digao na ljestvici do petog mjesta, a ako bude slavio u odgođenoj utakmici protiv Evertona dohvatit će još bolju poziciju. Tottenham također igra u Euroligi i stoji dosta solidno, no valja spomenuti da je očito kako Redknapp u ovome trenutku preferira Premier ligu; na gostovanju u Kazanu kod Rubina u 4. kolu Eurolige Redknapp je poslao vrlo pomlađenu momčad i svog zamjenika...

Tottenham u engleskom prvenstvu igra atraktivno i u odličnoj formi, no Fulham je tvrd, neugodan i neće lako potpisati predaju na svom Craven Cottageu. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub.