Najzanimljiviji susret 12. kola španjolske nogometne lige po svim parametrima trebao bi biti onaj u Bilbau gdje se sastaju domaći Athletic i Barcelona. Baskijski sastav se nakon slabog početka sezone vratio dobrim igrama i trenutno se nalaze u seriji od devet utakmica bez poraza što u Euroligi, što u španjolskom prvenstvu. U posebno dobroj formi nalazi se ljubimac publike mladi Iker Muniain koji se pretvara u pravu napast ili kako se to kaže 'noćnu moru za svaku obranu'. Mladić ide na svaku loptu i ulazi u svaki duel, a kako je vrlo brz i stabilan iz većine situacija izlazi s loptom ili iznuđenim kartonom protivnika. Dobre igre osamnaestogodišnjeg Muniaina nisu promakle skautima pa se Bask našao na listi želja mnogih europskih klubova, a i redovni je prvotimac mlade španjolske reprezentacije. Ikera Muniaina novinari s Pirinejskog poluotoka često uspoređuju s Messijem zbog slične fizičke konstitucije; relativno nižeg rasta Muniain ima nisko težište što mu omogućuje brze promjene smjera i nezaustavljiv dribling. Nema sumnje da će Iker biti inspiriran igrati protiv najboljeg nogometaša današnjice pa poželimo mu da ne izgori u želji!

Barcelona polako vraća formu na vrhunsku razinu, a upravo će utakmica sa Athleticom pokazati je li katalonski stroj dosegao radnu brzinu... Nakon perioda nešto slabijih igara, koji su rezultirali dvama remijima (!), u zadnja dva susreta Barca je zabila devet komada; pet golova Mallorci i četiri Viktoriji Plzen. Athletic Bilbao se nalazi u dobroj formi i na njegovom San Mamesu nije ga lako pobijediti.

Fernando Llorente i Iker Muniain s jedne strane, Messi, Iniesta i Fabregas s druge, garantiraju pravi nogometni spektakl, a iako se Athletic i Barcelona smatraju prijateljskim klubovima (zbog otpora Madridu) u ovom susretu će se žestoko potući zbog bodova! Susret Athletica i Barcelone pogledajte na kanalu Arena 2.