Prije nekoliko dana Dinamo je otputovao u Amsterdam na megdan Ajaxu u nadi da može izvući povoljan rezultat, no ovaj put realnost je bila neumoljiva. Navijači Dinama svoj su optimizam bazirali na činjenici da je 'modri stroj' u prošlosti nekoliko puta dobro odigrao na Amsterdam Areni, no previdjeli su činjenicu da su tada za Dinamo igrali majstori poput Prosinečkog i 'zvijeri' poput Manđukića; a i Ajax su vodili slabiji treneri... Lekciju koji su nogometaši Dinama dobili u Nizozemskoj trebali bi kapitalizirati, usvojiti i ugraditi u svoj nogometni habitus, no kolika je odgovornost za slabu igru na igračima, a kolika na onima koji vode klub, ostaje svakome za procijeniti.

No Kovačić, Vida i društvo nemaju vremena za odmor jer ih nekoliko dana nakon utakmice u LP-u čekaju novi izazovi i to oni u domaćoj ligi. U 14. kolu MAXtv Prve lige Dinamo dočekuje gradskog rivala Zagreb i bit će zanimljivo vidjeti kako će se 'moćni plavi stroj' postaviti; hoće li pod dojmom teškog poraza od Ajaxa igrati slabo i kiksati ili će pokazati karakter i prezentirati dobru igru protiv ipak dosta lakšeg protivnika. U domaćem prvenstvu Dinamo nema pravu konkurenciju, a pokušaji Hajduka izgledaju kao lažna konkurencija Modrima. Bijeli su u prošlom kolu poraženi od Intera na svom terenu, a to se pravom pretendentu na vrh ne bi moglo dogoditi. Dinamo je kvalitetniji, bogatiji, ima više utjecaja na sve domaće nogometne strukture (čitaj: sudačku organizaciju) i igra najbolji nogomet u Hrvatskoj.

Zagreb je, čini se, naučio lekciju od prošle sezone kad su dugo tavorili u zoni ispadanja pa ove sezone igraju puno pametnije; u trinaest odigranih susreta upisali su šest pobjeda, šest poraza i samo jedan remi  naučili su školu da remijima momčadi samo gube bodove... U dosadašnjem dijelu prvenstva moglo bi se reći da je Zagreb dobio većinu utakmica koje je trebao dobiti te izgubio većinu utakmica koje je trebao izgubiti, a po toj logici na Maksimiru bi trebali samo pomoći Dinamu da se oporavi od visokog poraza u Amsterdamu. Ipak, ne treba zaboraviti da u gradskim derbijima vlada posebna logika te da je u zadnja tri susreta na Maksimiru Zagreb osvojio velika četiri boda.

Utakmicu Dinama i Zagreba pogledajte na kanalu Arena 1.