Navigation Content

Harrisonovo cvijeće

Harrisonovo cvijeće

Harrison's Flowers

Andie MacDowell kreće u potragu za nestalim suprugom u Hrvatskoj u vrijeme pada Vukovara

INFO

RedateljElie Chouraqui

GlumciAndie MacDowell, Adrien Brody, Elias Koteas, Brendan Gleeson, David Strathairn, Alun Armstrong

Sažetak

Fotoreporter Harrison Lloyd (David Strathairn) odlučio je prekinuti karijeru, ogorčen nasiljem koje je zabilježila njegova kamera. Njegov posljednji zadatak vodi ga u Hrvatsku tijekom pada Vukovara, gdje uskoro i nestane.

Ne mogavši se pomiriti s navodnom Harrisonovom smrću, njegova supruga Sarah (Andie MacDowell) kreće na put prema Vukovaru, a društvo su joj fotoreporteri Yeager (Elias Koteas), Kyle (Adrien Brody) i Marc (Brendan Gleeson).

Zgroženi ratnim zločinima, oni pokušavaju odgovoriti Sarah od opasnog putovanja, no uzalud...

Film uvjerljivo dočarava potresne dane pada Vukovara kroz perspektivu Amerikanke u neizvjesnoj potrazi za nestalim suprugom. Ratne scene iznimno su realistične, a poneki dokumentarni prizor posve se stopio s ostatkom filma, dodatno pridonijevši prikazu okrutnih ratnih zbivanja.

Iako napučen američkim glumačkim zvijezdama, među kojima je i dobitnik Oscara za najbolju glavnu mušku ulogu, Adrien Brody ('Pijanist'), 'Harrisonovo cvijeće' je zapravo francuski film okrenut europskoj publici, koji ponovno aktualizira ratne zločine.

Andie MacDowell ostvarila je iznimnu ulogu žene koja u potrazi za suprugom zanemaruje djecu i posao, uvjerena kako bez suprugova prestaje i njezin život.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...