Ovoga petka igra se prva utakmica 12. kola njemačke nogometne lige, sastaju se domaći Mainz i Stuttgart. Koliko je Mainz prošle sezone igrao dobar nogomet i bio pozitivno iznenađenje Bundeslige, toliko ove sezone igra slabo i nalazi se na rubu zone ispadanja. Prošle sezone Mainz je završio na petom mjestu na tablici što mu je donijelo kvalifikacije za Euroligu, no ove sezone kao da igra neka druga momčad. Kvalifikacije za Euroligu završili su već na svojoj prvoj prepreci, ispavši od malo poznatog rumunjskog prvoligaša, no novu sezonu Bundeslige dobro su započeli; domaća pobjeda protiv Leverkusena te odmah potom gostujuća kod Freiburga. Pogled na tablicu njemačke nogometne lige otkriva da su te dvije uvodne pobjede i jedine koje je Mainz ove sezone upisao, a nakon toga su u devet ostalih utakmica uzeli samo tri boda. U zadnjem odigranom kolu Mainz je glatko izgubio od Werdera na svom terenu, a slična sudbina mogla bi ga zadesiti i protiv Stuttgarta.

Naime, 'Švabe' igraju u vrlo dobroj formi u posljednje vrijeme; u zadnja četiri kola upisali su dvije pobjede i dva remija što im je donijelo trenutno šesto mjesto na tablici. U napadu Stuttgarta vrlo dobro funkcionira dvojac Harnik - Cacau, tako da se uopće ne osjeti izostanak njihovog ponajboljeg napadača Pogrebnyaka (ozljeda) i odlazak talentiranog rumunjskog napadača Cipriana Marice.

Jedino što u ovom susretu govori u prilog domaćem Mainzu, statistička je činjenica da na svom terenu od Stuttgarta nisu izgubili zadnjih pet godina. Hoće li Mainz napokon upisati novu pobjedu ili će Stuttgart nastaviti dobrim igrama, pogledajte na kanalu Eurosport 2.