Ovoga tjedna igra se 42. po redu ATP Basel ili punim nazivom Davidoff Swiss Indoors. Turnir se igra na zatvorenim terenima i na tvrdoj podlozi, a glavni lik ovoga turnira kao i u zadnjih par godina bit će veliki Švicarac Roger Federer. Federer je ovaj turnir osvojio četiri puta, još tri puta igrao je u finalu što ga čini najuspješnijim tenisačem u povijesti ovoga turnira. Turnir spada u seriju 500, a igra se u St Jakobshalle u Baselu.

Najbolje postavljeni igrač ovoga turnira je Novak Đoković, a osim njega i Federera tu su još i Murray, Tipsarević, Rodick, Berdych i drugi. Od hrvatskih igrača u turniru su Ivan Ljubičić i Ivan Dodig i obojica se nalaze u donjem dijelu ždrijeba. Ljubičić u prvom kolu igra protiv Francuza Llodre, a Dodig protiv Švicarca Wawrinke; ukoliko prođu svoje suparnike u prva dva kola mogli bi se sastati u četvrtfinalu...

Prošle sezone Roger Federer je u finalu pobijedio favoriziranog Novaka Đokovića, a kako će se turnir razvijati ove sezone, pratite na kanalu SportKlub.