Natjecanje po skupinama Lige prvaka stiglo je do četvrtog kola koje bi moglo biti odlučujuće za većinu sastava koji imaju ambicije proći u eliminacijsku fazu. Nakon ovoga kola u gotovo svim skupinama situacija će biti jasnija i već će se znati najmanje jedan putnik u drugi dio natjecanja, a nas najviše zanima rasplet situacije u skupini D u kojoj igra i hrvatski prvak Dinamo. U četvrtom kolu Dinamo putuje u Amsterdam na gostovanje kod Ajaxa i nakon te utakmice znat će se sudbina modrog sastava; ako izgube gotovo sigurno ostaju zadnji u skupini, a ako ostvare pozitivan rezultat ostaje im nada da u preostala dva kola mogu napraviti čudo i nastaviti natjecanje u Ligi prvaka ili realnije u Euroligi.

Dinamo ima dobra iskustva sa gostovanja u Amsterdamu; legendarne '98. Dinamo je tukao Ajax u LP-u na njegovoj Amsterdam Areni, a i 2007. godine su Modri slavili u Amsterdamu uz fantastičnu partiju Marija Manđukića. Bilo bi sjajno kad bi se povijest ponovila i kada bi Dinamo ugrabio sva tri boda u Amsterdamu jer bi tada uz pretpostavljeni trijumf Reala nad Lyonom došao na bod do drugog mjesta. Kako u Zagrebu još gostuje Lyon, uz eventualnu pobjedu nad francuskim sastavom, Dinamo bi gotovo sigurno bio u skupini, a ukoliko bi se rezultati poklopili možda bi Modri mogli biti i drugi. Eto, to su najpovoljnije  teoretske kalkulacije ili bolje rečeno snovi navijača Dinama u najbolji mogući rasplet situacije u skupini D, a realnost je ipak drugačija... Od sva 32 kluba koja se natječu u Ligi prvaka ove sezone jedino zagrebački Dinamo nije uspio osvojiti ni bod niti je uspio zabiti pogodak; zaista porazna statistika.

Na Amsterdam Areni Dinamo je uvijek dobro prolazio, a u svakom slučaju bolje nego na vlastitom terenu protiv Ajaxa. I u ovoj generaciji modrih nogometaša ima znalaca, koji mogu skuhati opasne situacije pred vratima protivnika, pa ako Dinamo već ne može do boda poželimo mu da zabije makar počasni gol u ovosezonskoj Ligi prvaka. Utakmicu Ajaxa i Dinama pogledajte na kanalu HRT 2.