Ovog ponedjeljka igra se derbi druge njemačke nogometne lige, sastaju se vodeći Greuther Fürth i Eintracht iz Braunschweiga. Fürth igra u odličnoj formi i zadnja tri susreta dobio je bez primljenog gola, a da imaju ozbiljne ambicije dohvatiti ove sezone promociju govori i činjenica da su za vrijeme pauze zbog utakmica reprezentacije odigrali dva prijateljska susreta ne bi li ostali u natjecateljskoj formi; ne treba ni naglašavati da su pobijedili u oba... Greuther Fürth se već sezonama nalazi pri vrhu Bundeslige 2, no ove sezone su, čini se, odlučili napraviti odlučni korak i dohvatiti prvu ligu, a uz Eintracht iz Frankfurta definitivno izgledaju kao najzreliji sastav lige.

Braunschweig je dobro počeo sezonu i bio pri samom vrhu, no dva poraza u zadnja dva kola koštala su ih bodova pa sada drže šesto mjesto s deset bodova zaostatka za vodećim Fürthom. Prošle sezone Fürth je tri puta svladao Braunschweig; dva puta u prvenstvu i jednom u kupu. Najbolji strijelac Fürtha je Christofer Nothe sa sedam postignutih golova te Kanađanin Oliver Occean, koji je ovoga ljeta stigao iz Offenbacha za 200 tisuća eura, sa 6 pogodaka.

Ove sezone Bundeslige 2 Eintracht iz Frankfurta i Greuther Fürth vodit će bitku s Fortunom iz Düsseldorfa za prva dva mjesta na tablici i izravnu promociju, a u prednosti će biti onaj klub koji bude redovito pobjeđivao na svom terenu. Pobjedom protiv Braunschweiga Fürth bi još jednom potvrdio svoje ambicije i snagu, a hoće li do nje i stići, pogledajte na kanalu Sport 1.