Zadnji susret 13. kola MAXtv Prve lige odigrat će ove nedjelje na Poljudu Hajduk i Inter. Splićani drže drugu poziciju na tablici i zaostaju za vodećim Dinamom dostižna četiri boda, dok je družina koju vodi Ilija Lončarević plasirana na visokom petom mjestu. Inter ponovo igra jednu vrlo solidnu sezonu i čini se da recept iz Zaprešića funkcionira; oslanjanje na vlastite mlade snage, dovođenje mladih talentiranih igrača sa strane koje se potom nogometno odgaja i na kraju planska, a ne stihijska prodaja igrača. Inter je tijekom mjeseca rujna bio u odličnoj seriji; dobio je tri susreta za redom u ligi i jedan u kupu, no tada minimalno gubi u Osijeku. Nakon tog poraza stigao je remi sa Istrom na svom terenu, što je svakako podbačaj, te poraz od Lučkog koji nitko nije očekivao. Tih dana tresao se zaprešićki klub, padale su teške riječi, spominjale se sankcije igračima, no na kraju pobjeda protiv Zagreba sve je prebrisala. U zadnjem kolu Inter je minimalno poražen na Kantridi što znači da još nisu izašli iz minikrize, no niti dobra forma ne može trajati zauvijek.

Hajduk iz kola u kolo izgleda sve bolje, a Balakov dobiva sve više pohvala za svoj rad. Sam bugarski stručnjak kaže da još nije zadovoljan kako Hajduk igra, no smjer kojim ide definitivno je dobar. Koliko su Bili napredovali i postali momčad s jasnom strukturom i sistemom igre govori i činjenica da se ozljede i izostanak nekih Hajdukovih prvotimaca nisu ni osjetile u igri; glavnog stopera Miličevića vrlo dobro mijenja Inoha, ozlijeđenog kapetana Andrića solidno je zamijenio Brkljača, a u napadu se više nitko ne sjeća Vukovića, glavnoga ovosezonskog pojačanja u napadu... Najbolji dio splitske momčadi su ofanzivni veznjaci Sharbini i Tomasov koji nerijetko zabijaju, igri daju ton i zaista ih je lijepo gledati.

Pogled na statistiku međusobnih odnosa otkriva zanimljivu činjenicu; zadnje tri sezone Hajduk na Poljudu nije uspio svladati Inter, dok je u gostima bio uvjerljiv. Hoće li se nastaviti serija nepobjedivosti gostiju na užarenom Poljudu ili će Hajduk nastaviti seriju pobjeda pogledajte na kanalu Arena 2.