Navigation Content

Plesačice

Plesačice

Showgirls

Kontroverzna erotska drama Paula Verhoevena o licu i naličju Las Vegasa i svijetu plesačica u glamuroznim kasinima

INFO

RedateljPaul Verhoeven

GlumciElizabeth Berkley, Kyle MacLachlan, Gina Gershon, Glenn Plummer, Robert Davi, Alan Rachins

Sažetak

Lijepa Nomi Malone (Elizabeth Brekley), na putu prema slavi, stopira na cesti koja vodi u Las Vegas. No slatkorječivi je vozač opljačka, pa Nomi u blistavu prijestolnicu kocke stiže bez ičega. Srećom, u stan je primi Molly (Gina Ravera), djevojka izrazito nesređena privatnog života.

Nomi upozna Jima (Glenn Plummer), koji je ohrabruje na pravu umjetničku karijeru, ali se ipak zaposli u zloglasnom noćnom klubu kao 'lap-dancer', erotska zabavljačica.

Biseksualna zvijezda pravoga erotskog plesa Crystal (Gina Gershon) i njezin prijatelj i producent (Kyle MacLachlan) primaju Nomi u elitnu plesnu skupinu dvorane Stardust, istodobno je iskorištavajući i rugajući se njezinom provincijskom neznanju.

No, svijet plesačica okrutan je i pun zlobe, pa Crystal počinje u Nomi gledati opasnu konkurenciju. Nomi igra novu igru, ali postupno uviđa koliko je isprazan i njezin glamurozni posao i veza koju je razvila s bivšim Crystalinim prijateljem. Kad rock zvijezda i narkoman zvjerski premlati i siluje dobroćudnu Molly, Nomi se razljuti i upotrijebi zavidnu razinu borilačkih vještina...

Joe Esterhaz, najbolje plaćeni holivudski scenarist svih vremena, i ovim je filmom dokazao manjak osjećaja za suptilnost, no vješt redatelj Paul Verhoeven bez problema je iz predloška izvukao prvorazredan spektakl.

Uz prekrasne i nimalo stidljive plesačice, među zanimljivosti filma 'Plesačice' spada i uloga Kylea MacLachlana, zvijezde Lynchova 'Twin Peaksa' i filma 'Plavi baršun'.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...