Navigation Content
Hamlet 2

Hamlet 2

Svetogrdna komedija o entuzijastičnom pothvatu jednog učitelja da uprizori srednjoškolski mjuzikl o nastavku Shakespeareove klasične tragedije koji nailazi na otpor zajednice i školskog odbora zbog političke nekorektnosti

INFO

RedateljAndrew Fleming

GlumciSteve Coogan, Catherine Keener, David Arquette, Elisabeth Shue, Amy Poehler

Sažetak

'Hamlet 2' svetogrdna je komedija o entuzijastičnom pothvatu jednog učitelja da uprizori srednjoškolski mjuzikl. Film je režirao Andrew Fleming ('Dick', 'U troje') prema originalnom scenariju koji je napisao zajedno s Pam Brady ('South Park: Veći, duži i neobrezan', 'Tim America: Svjetska policija').

Glumačke zvijezde su Steve Coogan, Catherine Keener, David Arquette, Amy Poehler, i za Oscar nominirana Elisabeth Shue koja glumi samu sebe.

Steve Coogan igra Danu Marschza; prezime se izgovara… kako god pokušate, u redu je. Dana je propali glumac koji je postao srednjoškolski dramski pedagog. Iako mu nedostaje talenta, Dana je ipak pun ambicija i strasti. Barem na poslu. Njegov privatni život s nezadovoljnom suprugom Brie (Catherine Keener) i podstanarom Garyjem (David Arquette), prilično je nezadovoljavajući.

U srednjoj školi West Mesa u Tucsonu, Arizona, Dana sebe vidi kao inspirativnog učitelja. Ali njegove adaptacije popularnih filmova u izvedbi najboljih učenika Randa i Epiphany (Skylar Astin i Phoebe Strole, oboje zvijezde brodvejskog hit-mjuzikla 'Spring Awakening'), ne nalaze odjeka. Kad njegovu posljednju adaptaciju 'Erin Brokovich' popljuje petnaestogodišnji kazališni kritičar, a dramskoj sekciji zaprijeti ukinuće, Dana mora potražiti kreativnost duboko u sebi.

Nakon mnogo prolivenog znoja, on osmisli nastavak Shakespeareova 'Hamleta', glazbeno-dramski spektakl koji obezvređuje i političku korektnost i dramsku vjerodostojnost. Okupivši i trgnuvši svoje učenike, Dana proširuje mrežu tako što glavne uloge daje učenicima na razmjeni poput Ivonne (Melonie Diaz iz 'Molim te, premotaj').

Dok su pokusi u tijeku, školski dužnosnici i zajednica počinju prigovarati, ali Dana se odbija odreći umjetničke slobode. Naposljetku 'sam prema sebi budi iskren'. Dana dobiva neočekivanu potporu odvjetnice Cricket Feldstein (Amy Poehler) i omiljene glumice Elisabeth Shue. Povrh svega, žarko vjeruje da se njegov opus mora uprizoriti i ništa ne može slomiti njegov optimistični duh.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...