Ako je prva sezona Medveščaka u regionalnoj hokej ligi bila izvanredna i teško ponovljiva, ako je druga sezona bila vrlo solidna i također iznad očekivanja, tada je ova treće sezona realna i naravno slabija od očekivanja... Medvjedi su u prvih trinaest kola devet puta poraženi, a trenutno jedino Villach ima slabiji skor i što se tiče osvojenih bodova i što se tiče postignutih zgoditaka. Treba reći da je Medveščak imao i još uvijek ima problema s ozljedama, no činjenica je da Medvjedi igraju slabije nego prijašnjih sezona, a iz ove perspektive ulazak u doigravanje  glavni ovosezonski cilj, čini se dosta daleko. No, nešto slabije igre Medvjeda nisu pretjerano zabrinule publiku; Ledena dvorana redovno je puna, a posjetitelji se zabavljaju bez obzira na rezultat  rijetko viđena situacija na našim sportskim terenima...

U šesnaestom kolu u 'medvjeđi brlog' dolazi sastav s kojim Medveščak ima jedan od najlošijih međusobnih skorova, Vienna Capitals. U dosadašnjih trinaest međusobnih utakmica Medvjedi su tukli Bečanine samo dva puta te dva puta nakon produžetaka. Zadnju čistu pobjedu protiv Vienne Medveščak je upisao prije više od godine dana, a ove sezone igrali su jednom; u Beču je bio bolji Medveščak nakon izvođenja penala. Trenutna forma ne govori u prilog Medvjedima; u zadnjem susretu poraženi su na svom terenu od Jesenica, dok je Vienna na svom ledu rasturila češki Znojmo rezultatom 9-2.

Hoće li Medvjedi napokon krenuti s pobjedama i početi se dizati na tablici ili će se i dalje nastaviti promjenjiva forma pogledajte na kanalu SportKlub.