Trinaesto kolo MAXtv Prve lige otvorit će ovog petka Lokomotiva i Osijek. Obje momčadi su tijekom mjeseca listopada igrale vrlo slab nogomet i kompromitirale vrlo solidan ulazak u ovu sezonu. Osijek je od samog početka sezone bio u vrhu tablice, no u zadnja tri susreta uzeli su samo dva boda i pali na šesto mjesto. Posebno loše Osijek je igrao na svom terenu; u listopadu su bili domaćini najslabijim sastavima lige Lučkom i Varaždinu i u oba susreta su se morali spašavati od poraza. I Lučko i Varaždin  vodili su u Gradskom vrtu i bili bliže pobjedi, a ako se Osijek protiv Lučkog spasio sretno i većim dijelom zahvaljujući svojim snagama, protiv Varaždina od poraza ih je spasio sudac. Osijek ove sezone ima uočljivu naklonost sudaca što vjerojatno može zahvaliti utjecaju svog predsjednika Špehara i trenutnim odnosima na vrhu hrvatskog nogometa...

Lokomotiva i ove sezone pleše na rubu ispadanja, iako se početkom sezone činilo da će momčad s Kajzerice osigurati prvoligaški status na vrijeme i izbjeći borbu na život i smrt u zadnjih nekoliko kola. Naime, Lokomotiva je u prvih pet kola upisala tri pobjede i dva remija no tada je uslijedila crna serija od pet poraza za redom, a na Kajzerici (i na Maksimiru) upalio se alarm. Ipak, nakon pauze zbog utakmica reprezentacija, Lokosi su stali na loptu te uzeli četiri boda u dva susreta (remi sa Slavenom i tradicionalna pobjeda u Karlovcu).

Prošle sezone Osijek i Lokomotiva u dva međusobna susreta nisu uspjeli zabiti ni jedan gol; nadajmo se da će ovog puta biti efikasniji i da će se mreže tresti, a tko će imati više sreće, pogledajte na kanalu Arena 2.