Navigation Content
King Kong

King Kong

Ambiciozan filmski producent prisili svoju glumačku postavu na putovanje na tajanstveni Otok lubanja gdje susreću King Konga, gigantskog gorilu kojeg odmah opčini glavna glumica

INFO

Redatelj Peter Jackson

Glumci Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Colin Hanks

Sažetak

Godina je 1933, doba velike gospodarske krize u SAD-u. Nezaposlenu njujoršku glumicu Ann Darrow (Naomi Watts), prisiljenu krasti zbog gladi, iz nevolje izbavi filmaš Carl Denham (Jack Black) i nagovara je da prihvati glavnu žensku ulogu u filmu koji se snima u Aziji. Ona prihvati i njih dvoje s ekipom krenu na put brodom.

Denham ima kartu tajanstvenog Otoka lubanja i plati kapetanu Englehornu (Thomas Kretschmann) da skrenu s puta i doplove do otoka. Na brodu je dramatičar i scenarist Jack Driscoll (Adrien Brody) koji se zaljubi u Ann. Brod pristane uz otok i ekipa se iskrca, razgledavajući ostatke neke drevne i primitivne civilizacije.

Nakon što je jedan član filmske ekipe ubijen, shvate da ih gone domoroci i bježe, no Ann je uhvaćena i odvedena na obalu gdje je namjeravaju žrtvovati golemom gorili kojeg zovu Kong. Filmska ekipa i dio posade vraća se u namjeri da spasi Ann.

Ann je isprva užasnuta golemim gorilom, ali njegovo je ponašanje vrlo miroljubivo i nježno pa joj zvijer postaje simpatična. Driscoll uspije izbaviti Ann i oni bježe, što razbjesni gorilu koji kreće u potjeru. Filmska ekipa namami Konga i uspava ga kloroformom, zaveže u brodskom skladištu i preveze u New York...

Prvu verziju 'Kinga Konga' stvorio je veliki američki pustolov, producent i bliski prijatelj i suradnik redatelja Johna Forda (s kojim je osnovao producentsku kuću Argosy Pictures i 1956. bio producent redateljevog remek-djela 'Tragači') Merian C. Cooper - potpisan je i kao koredatelj s Ernestom B Schoedsackom, 1933. godine. To klasično ostvarenje pustolovne fantastike prerada je bajke o ljepotici i zvijeri, s briljantno smišljenim i vizualno provedenim sučeljavanjem egzotičnog svijeta primitivne divljine i urbane civilizacije.

Drugu verziju stvara glasoviti talijanski filmski mogul Dino De Laurentiis 1976. godine u kojoj promovira svoju novu zvijezdu Jessicu Lange u ulozi ljepotice u koju se zaljubi King Kong. De Laurentiis je modernizirao klasičnu pustolovnu priču motivom traganja za naftom u tropskoj divljini, no zadržao je osnovnu bajkovitu priču s nesretnim svršetkom.

Treću verziju stvara redatelj i producent Peter Jackson nakon golemog uspjeha s trilogijom 'Gospodar prstenova'. Jackson se vraća Cooperovu izvorniku, preuzima osnovnu priču o filmskoj ekipi koja kreće u pustolovinu i dodaje joj središnji dio filma s dinosaurima i kukcima, u kojemu do savršenstva koristi digitalnu tehnologiju. Jacksonov 'King Kong' jednako je vrijedan, maštovit i majstorski napravljen kao i slavni izvornik, a u svjetskim kinima postigao je veliki uspjeh.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...