Zadnju utakmicu devetog kola talijanske Serie A odigrat će na Siciliji domaći Palermo i tragičar osmog kola Lecce. Naime, mali klub iz Puglie to je peta 'talijanske čizme'  u prošlom je kolu nakon prvog poluvremena vodio protiv velikog Milana rezultatom 3-0 i sve je mirisalo na veliko iznenađenje, no tada Allegri radi ključnu izmjenu i u igru uvodi Boatenga koji zabija tri gola i izjednačava rezultat, a u posljednjim trenucima utakmice Yepes zabija za pobjedu Milaneza... Velika nesreća za Lecce koje je ostalo bez prve domaće pobjede ove sezone te se i dalje nalazi u zoni ispadanja.

Palermo je u zadnja dva kola gostovao kod Milana i Rome i obje utakmice je izgubio, pa im je pobjeda u susretu protiv Leccea potrebna za povratak u gornji dio tablice, a važnije od toga je smiriti nepredvidljivi temperament predsjednika kluba Zamperinija i onih koji stoje iza njega (ipak je riječ o Siciliji). Zamperini je poznat kao čovjek tankih živaca koji lako plane i otjera trenera, pa se poslije pokaje i vrati ga na posao; sadašnjeg trenera Udinesea Guidolina, Zamparini je četiri puta zapošljavao i četiri puta mu dao otkaz u samo šest sezona sredinom 2000-tih godina.

Palermo je ovu sezonu otvorio iznenađujuće dobro s obzirom na to da su rasprodali više od pola momčadi u zadnjem prijelaznom roku i trenutno se nalaze u sredini tablice s tri pobjede i remijem u sedam susreta. Za očekivati je da će Palermo igrati bolje kako sezona bude odmicala, a za očekivati je i da će se Lecce grčevito boriti za ostanak u ligi sve do zadnjeg kola, kao i prošle sezone. Lecce je uz Novaru najsiromašniji klub Serie A, a u kakvom se stanju nalaze govori činjenica da su u zadnjem prijelaznom roku dva prvotimca prodali drugoligaškim sastavima, ne bi li zaradili za plaću najvećem ovosezonskom pojačanju, veteranu Massimu Oddou iz Milana koji je na jug Italije došao pomoći Lecceu da ne ispadne iz lige i po zadnji ugovor u karijeri...

Susret Palerma i Leccea pogledajte na kanalu Arena 3.