Prošlog vikenda u Barceloni su igrali domaća Barca i Sevilla, a ovog četvrtka ponovo je na rasporedu dvoboj između Katalonije i Andaluzije, samo što su suparnici drugi najbolji sastavi ovih regija, Espanyol iz Barcelone i Betis iz Seville. Zanimljivo, oba sastava nakon osam odigranih kola imaju jednak skor; četiri pobjede, četiri poraza i niti jedan remi... Iako za ovaj susret logično zvuči tipovati na podjelu bodova, trenutna forma otkriva da je prednost na strani Espanyola. Naime, Betis je svoje četiri pobjede ulovio u prva četiri kola prvenstva i tada je stajao uz bok Levanteu, no stigao je pad forme i rezultata, pa Betis već četiri kola bilježi poraze.

Espanyol je nakon domaćeg poraza od Reala (u kojem su igrali sasvim solidno) upisao dvije gostujuće pobjede za redom koje bi sada trebao oplemeniti domaćom pobjedom protiv Betisa. Pobjede protiv Vallecana i Santadera Espanyol je izborio minimalnim rezultatom (0-1), a neefikasnost je i inače glavna boljka Espanyola ove sezone; u osam utakmica postigli su sedam golova. Posljedica je to prodaje njihovog najboljeg strijelca Osvalda Romi u ljetnom prijelaznom roku za 15 milijuna eura; dobili su novce, ali izgubili su golove... Espanyol je ovog ljeta doveo napadača-veterana Waltera Pandiania iz Osasune; bolje bi bilo reći, vratio ga u staro jato jer je Pandiani već tresao mreže za Espanyol prije nekih pet godina, pa možda iskusni napadač upravo protiv Betisa opravda svoj ugovor...

Hoće li Espanyol i Betis upisati prvi remi sezone ili će se netko osladiti punim plijenom i s nova tri boda se primaknuti vrhu tablice, pogledajte na kanalu Arena 2.