Nakon neočekivano dobrog starta sezone Brighton je u zadnjih nekoliko kola popustio i u zadnjih šest kola upisao tri poraza i tri remija čime je dobro kompromitirao svoju poziciju, no još uvijek se nalazi blizu vodećim sastavima lige. Momčad Gustava Poyeta jedna je od najsiromašnijih u ligi i definitivno igra iznad svojih mogućnosti, no nitko im ne može zabraniti da sanjaju promociju u elitni razred engleskog nogometa. Utakmica s vrlo jakim West Hamom prava je prilika da ponovo evaluiraju svoje snage jer ako pobjede Hamerse mogu se nadati velikim stvarima ove sezone...

West Ham je prošle sezone ispao iz Premier lige i posljedično tomu dogodila se velika rekonstrukcija sastava. Svi koji su imali 'relegation release' klauzule otišli su, a jednako tako i svi oni koji su imali ambicije igrati i dalje u prvoj ligi te su imali ponudu Stokea, QPR-a ili Newcastla... Najbolje igrače poput Scotta Parkera West Ham je prodao i za te novce doveo nekoliko zanimljivih pojačanja. Tako od ove sezone za Hamerse igraju John Carew, David Bentley, Matthew Taylor, Kevin Nolan i još nekolicina vrlo solidnih igrača što je vidljivo i po mjestu koje trenutno zauzimaju na tablici Championshipa; trenutno su drugi i ozbiljno aspiriraju na ekspresni povratak u Premier ligu.

Sudar Brightona i West Hama derbi je trinaestog kola Championshipa, a onaj koji iz njega izađe uzdignutih ruku imat će veće šanse za promociju na kraju sezone. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub+.